Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

YouTube oslavuje šieste narodeniny dvomi míľnikmi

Bratislava, 25.5.2011 – Pred šiestimi rokmi sa zrodil celosvetovo najpopulárnejší video portál YouTube. Neustále rastúca popularita tejto komunitnej služby, ktorá je zároveň druhým najväčším vyhľadávačom na svete, pomohla YouTube dosiahnuť za šesť rokov významné míľniky:

Fenomén YouTube

YouTube je celosvetovo už šesť rokov na špičke obľúbenosti medzi internetovými portálmi. Platforma pre zdieľanie videa neustále získava nových priaznivcov a tiež autorov originálneho obsahu. Minulý rok v novembri, keď objem nahraných videí za minútu dosiahol úroveň 35 hodín, sa YouTube stavil so svojimi užívateľmi, do kedy dokážu prekonať 48 hodín. Tejto úctyhodnej hranice dosiahli užívatelia práve teraz, takže pripravili k šiestemu výročiu YouTube skutočne pekný darček. Za posledných 6 mesiacov ide o nárast v objeme nahraných videí o 37 % a za posledný rok až o 100 %.

Druhým darčekom je prekročenie hranice troch miliárd pozretých videí za deň. Toto číslo zodpovedá zhruba polovici ľudskej populácie na Zemi. Z pohľadu Slovenska s približne 5,5 miliónmi obyvateľov by si každý jeden z nich vrátane bábätiek musel denne pozrieť okolo 550 videí.

YouTube dnes

YouTube predstavoval na začiatku výhradne zábavnú platformu na zdieľanie a sledovanie užívateľských videí, ktoré si mohli pozrieť ľudia kdekoľvek na svete. Dnes ponúka YouTube oveľa viac, pretože okrem obsahu samotných užívateľov ponúka aj filmy najväčších filmových štúdií Holywoodu, premiéruje piesne tých najväčších hudobných hviezd, uvádza živé prenosy dôležitých udalostí a oveľa viac. Svojim užívateľom, ktorí vytvárajú originálny obsah, umožňuje zarábať peniaze na reklame. Zároveň vytvára aj efektívne modely pre tých, ktorí chcú prostredníctvom reklamy osloviť svoju cieľovú skupinu na YouTube.

O spoločnosti Google Inc.

Inovatívne vyhľadávacie technológie spoločnosti Google umožňujú každodenný prístup k informáciám miliónom ľudí po celom svete. Google založili v roku 1998 Larry Page a Sergey Brin, dvaja študenti univerzity v Stanforde, a dnes má popredné postavenie na všetkých hlavných globálnych trhoch. Model cielenej reklamy, ktorý Google ponúka svojim zákazníkom, poskytuje firmám všetkých veľkostí merateľné výsledky a zároveň rozširuje možnosti internetu pre samotných používateľov. Centrála spoločnosti Google sa nachádza v americkom Silicon Valley, jednotlivé pobočky potom na rôznych miestach Ameriky, Európy a Ázie. Viac informácií nájdete na www.google.sk.

O YouTube

YouTube je najobľúbenejšou platformou na svete, ktorá umožňuje miliónom ľudí zdieľať a sledovať pôvodné videá. YouTube funguje ako fórum a distribučná platforma, na ktorej sa môžu stretávať milióny ľudí z celého sveta a vymieňať si tu svoje postrehy a skúsenosti. Zároveň slúži ako veľmi efektívna platforma pre inzerentov a to nezávisle od veľkosti spoločnosti. Hlavné sídlo YouTube sa nachádza v San Bruno v Kalifornii. YouTube je dcérskou firmou spoločnosti Google, ktorá je jej 100% vlastníkom.

Grayling Slovakia
Daša Tkáčová
Palisády 36, 811 06 Bratislava
Tel.: +421 2 5920 1405
Fax: +421 2 5920 1400
E-mail: dasa.tkacova@grayling.com

# # #

Google je ochranná známka spoločnosti Google Inc. Všetky ďalšie mená produktov či firiem môžu byť ochrannými známkami svojich vlastníkov.

Menovky: ,