Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Novinky na Mapách Google pre počítače aj smartphony

Práve v čase začiatku letných dovoleniek, prichádza spoločnosť Google s niekoľkými novinkami, ktoré uľahčia užívateľom život pri cestovaní po Slovensku ako aj v zahraničí:

Bratislava 14.7.2011 – Od dnešného dňa môžu vodiči na Slovensku sledovať informácie o cestnej premávke pomocou funkcie Doprava na Mapách Google. Spoločnosť túto funkciu predstavila v roku 2008 a najnovšie je k dispozícii aj v 13 európskych krajinách, vrátane Slovenska, či Českej republiky. Jedná sa o „živú“ vrstvu, ktorú si užívatelia môžu spustiť na Mapách Google na svojom počítači aj v smartphone. Vďaka tejto funkcii vodiči rýchlo zistia aktuálne informácie o dopravnej situácii na diaľnicach, hlavných ťahoch, ako aj na ďalších vybraných cestách veľkých miest. Informácie o doprave sú aktualizované každých 5-10 minút.

Mapy Google 5.7 pre Android – tipy pre cestovateľov

Užívatelia na cestách po celom svete ocenia funkcie, ktoré prináša nová verzia Máp Google 5.7 pre Android. Medzi tie najzaujímavejšie patrí možnosť vyhľadať trasu s využitím mestskej hromadnej dopravy. Cestovatelia tak majú možnosť na svojom smartphone sledovať, kde sa v danej chvíli na trase nachádzajú a na ktorej zastávke majú vystúpiť. Funkcia Verejnej dopravy na Mapách Google je dostupná vo viac ako 400 mestách sveta.

Cestovatelia určite ocenia aj novú experimentálnu funkciu, pomocou ktorej si môžu stiahnuť mapu konkrétneho miesta v okolí 16 kilometrov a využívať ju aj v offline móde. Majú tak mapu po ruke aj v prípade straty dátového pripojenia, či na cestách v zahraničí.

O spoločnosti Google Inc.

Inovatívne vyhľadávacie technológie spoločnosti Google umožňujú každodenný prístup k informáciám miliónom ľudí po celom svete. Google založili v roku 1998 Larry Page a Sergey Brin, dvaja študenti univerzity v Stanforde, a dnes má popredné postavenie na všetkých hlavných globálnych trhoch. Model cielenej reklamy, ktorý Google ponúka svojim zákazníkom, poskytuje firmám všetkých veľkostí merateľné výsledky a zároveň rozširuje možnosti internetu pre samotných používateľov. Centrála spoločnosti Google sa nachádza v americkom Silicon Valley, jednotlivé pobočky potom na rôznych miestach Ameriky, Európy a Ázie. Viac informácií nájdete na www.google.sk.

V prípade záujmu o ďalšie tlačové informácie a materiály, prosím, kontaktujte:

Grayling Slovakia
Daša Tkáčová
Palisády 36, 811 06 Bratislava
Tel.: +421 2 5920 1405
Fax: +421 2 5920 1400
E-mail: google_sk@grayling.com

# # #

Google je ochranná známka spoločnosti Google Inc. Všetky ďalšie mená produktov či firiem môžu byť ochrannými známkami svojich vlastníkov.

Menovky: ,