Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Stránky Google+ oficiálne spustené pre firmy a organizácie aj na Slovensku

Už aj firmy, vrátane tých slovenských, môžu pomocou Google+ osloviť svojich existujúcich aj budúcich zákazníkov

Bratislava, 8. novembra 2011 – Spoločnosť Google spustila celosvetovo Stránky Google+, ktoré umožnia firmám, organizáciám, či konkrétnym značkám spojiť sa a komunikovať so svojimi zákazníkmi a fanúšikmi. Užívatelia teraz môžu jednotlivé Stránky Google+ jednoducho vyhľadať priamo vo Vyhľadávači Google. Slovenské firmy a organizácie si môžu tiež vytvoriť vlastné Stránky Google+ pre svojich zákazníkov na www.google.com/+/business/.

Dnes spustené Stránky Google+ nadväzujú na viac ako stovku už zapracovaných vylepšení v tomto projekte, ktoré Google v priebehu niekoľkých mesiacov predstavil od jeho spustenia. Viac ako 40 miliónov existujúcich užívateľov Google+ na celom svete sa teraz môže vďaka Stránkam Google+ jednoducho spojiť so svojou obľúbenou firmou, organizáciou, či komunitou.

Stránky Google+ sú k dispozícii firmám a organizáciám, ktoré chcú využiť nové online technológie pre kontakt a komunikáciu so svojimi zákazníkmi, užívateľmi a fanúšikmi. Stránky ponúkajú súbor nástrojov, pomocou ktorých môžu organizácie informovať o novinkách a zdieľať rôzne formáty informácií.

Na to, aby firmy a organizácie mohli Stránky Google+ používať, stačí, aby si v niekoľkých jednoduchých krokoch založili vlastnú Stránku Google+ (záložka Vytvoriť Stránku Google+) a potom už môžu začať zdieľať informácie a príspevky, ktorými zaujmú užívateľov Google+. Medzi prvé organizácie s vlastnou Stránkou Google+ patria napríklad módne značky H&M a Burberry, automobilová značka Toyota, či futbalový klub Barcelona Football Club.

Medzi nové nástroje patrí aj tlačidlo +1, ktoré zákazníkom umožní firmu či organizáciu odporučiť v rámci Vyhľadávania Google, ako aj na weboch tretích strán, pričom odporučenie sa zobrazí priateľom zákazníka. Ďalším je ikona Google+, ktorú môžu firmy umiestniť na vlastných webových stránkach a prepojiť ich tak s vlastnou Stránkou Google+.

Užívatelia môžu firmy, organizácie a značky nielen odporučiť svojim priateľom, ale môžu si ich pridať aj do svojho okruhu, prípadne sa tvárou v tvár stretnúť s tímom ľudí z danej organizácie vďaka funkcii Stretnutia (angl. Hangouts).

Výhodou Stránok Google+ je ich priame prepojenie s Vyhľadávačom Google. Umožňuje to nová funkcia Direct Connect, ktorá funguje na princípe okamžitého a automatického prepojovania výsledkov vyhľadávania so Stránkami Google+. Užívateľovi tak stačí zadať do Vyhľadávača Google pred hľadaný výraz (firmu / organizáciu / značku) symbol “+”. Google ho potom prepojí na konkrétnu Stránku na Google+, ktorú si môže hneď pridať do svojich okruhov.

Funkcia Direct Connect zatiaľ funguje pre obmedzený počet stránok, avšak už čoskoro bude nasledovať jej ďalšie rozšírenie. Viac informácií o funkcii Direct Connect získajú firmy v Centre pomoci.

Cieľom Google+ je preniesť spôsob, akým komunikujeme a zdieľame informácie v bežnom živote do softvéru. Uvedenie Stránok Google+ je tak ďalším posunom vpred, a užívatelia sa môžu tešiť aj na množstvo ďalších plánovaných zlepšení.

O spoločnosti Google Inc.

Inovatívne vyhľadávacie technológie spoločnosti Google umožňujú každodenný prístup k informáciám miliónom ľudí po celom svete. Google založili v roku 1998 Larry Page a Sergey Brin, dvaja študenti univerzity v Stanforde, a dnes má popredné postavenie na všetkých hlavných globálnych trhoch. Model cielenej reklamy, ktorý Google ponúka svojim zákazníkom, poskytuje firmám všetkých veľkostí merateľné výsledky a zároveň rozširuje možnosti internetu pre samotných používateľov. Centrála spoločnosti Google sa nachádza v americkom Silicon Valley, jednotlivé pobočky potom na rôznych miestach Ameriky, Európy a Ázie. Viac informácií nájdete na www.google.sk.

V prípade záujmu o ďalšie tlačové informácie a materiály, prosím, kontaktujte:

Grayling Slovakia
Daša Tkáčová
Palisády 36, 811 06 Bratislava
Tel.: +421 2 5920 1405
Fax: +421 2 5920 1400
E-mail: google_sk@grayling.com

# # #

Google je ochranná známka spoločnosti Google Inc. Všetky ďalšie mená produktov či firiem môžu byť ochrannými známkami svojich vlastníkov.

Menovky: ,