Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Rok vo vyhľadávaní: Globálny Google Zeitgeist 2011

Bratislava, 15. decembra 2011 – Google dnes po jedenásty krát odhalil globálny Zeitgeist, rebríčky najvyhľadávanejších výrazov, ktoré najviac zaujímali ľudí po celom svete za posledných 12 mesiacov. Podobne ako na Slovensku, ľudia na celom svete holdujú technológiám, zábave a hudbe. Rebríčky najvyhľadávanejších slov a skokanov za 50 krajín vrátane Slovenska sú k dispozícii na www.googlezeitgeist.com/sk.

Témy, udalosti a osobnosti, o ktoré najviac stúpol záujem, ukazuje rebríček najväčších skokanov. V roku 2011 celosvetovo najviac zabodovali mladé speváčky. Najväčším skokanom sa na Googli v roku 2011 stala americká hviezdička Rebecca Black, známa pesničkou „Friday“. Do prvej desiatky sa dostala aj britská speváčka Adele, ktorá bodovala v rebríčkoch 15-tich krajín sveta.

Obrovský celosvetový záujem vyvolalo uvedenie projektu Google+, ktorý sa v rebríčku najväčších skokanov za rok 2011 umiestnil na druhom mieste. Hráči počítačových hier sa nevedeli dočkať nového titulu akčnej hry Battlefield 3, o čom svedčí aj to, že sa hra stala vo Vyhľadávači Google piatym najrýchlejšie rastúcim výrazom na svete. Do rebríčka sa dostal aj technologický vizionár Steve Jobs, ktorého odchod zarmútil celý svet. V centre pozornosti boli aj Apple produkty iPhone, či iPad.

Ľudia celosvetovo intenzívne vyhľadávali aj informácie o globálnych katastrofách a svetových nepokojoch. Príkladom je zemetrasenie, vlna cunami a následná jadrová katastrofa v Japonsku. Po prvýkrát sa v globálnom rebríčku objavilo slovo ktoré, nie je písané v latinke, 東京 電力(TEPCO). Ide práve o názov spoločnosti, ktorá je prevádzkovateľom poškodenej japonskej jadrovej elektrárne vo Fukušime.

Aktuálne globálne rebríčky nájdete na www.googlezeitgeist.com/sk. Pripravené je aj video, ktoré poskytuje prehľad najvyhľadávanejších globálnych udalostí, ktoré ovplyvnili svet, či jednotlivcov v tomto roku.

Najväčší skokani na Googli (2011)

Výrazy, o ktoré počas roku 2011 najviac stúpol záujem.

  1. Rebecca Black
  2. Google Plus
  3. Ryan Dunn
  4. Casey Anthony
  5. Battlefield 3
  6. iPhone 5
  7. Adele
  8. 東京 電力(TEPCO)
  9. Steve Jobs
  10. iPad 2

O spoločnosti Google Inc.

Inovatívne vyhľadávacie technológie spoločnosti Google umožňujú každodenný prístup k informáciám miliónom ľudí po celom svete. Google založili v roku 1998 Larry Page a Sergey Brin, dvaja študenti univerzity v Stanforde, a dnes má popredné postavenie na všetkých hlavných globálnych trhoch. Model cielenej reklamy, ktorý Google ponúka svojim zákazníkom, poskytuje firmám všetkých veľkostí merateľné výsledky a zároveň rozširuje možnosti internetu pre samotných používateľov. Centrála spoločnosti Google sa nachádza v americkom Silicon Valley, jednotlivé pobočky potom na rôznych miestach Ameriky, Európy a Ázie. Viac informácií nájdete na www.google.sk.

V prípade záujmu o ďalšie tlačové informácie a materiály, prosím, kontaktujte:

Grayling Slovakia
Daša Tkáčová
Palisády 36, 811 06 Bratislava
Tel.: +421 2 5920 1405
Fax: +421 2 5920 1400
E-mail: google_sk@grayling.com

# # #

Google je ochranná známka spoločnosti Google Inc. Všetky ďalšie mená produktov či firiem môžu byť ochrannými známkami svojich vlastníkov.

Menovky: ,