Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Googlí "marec" v novinárskej kocke


Zo sveta Google


Vdýchnite nový život slávnym nemým filmom


Pre všetkých milovníkov nemého filmu, nielen pre nich, sme uviedli nový Chrome Experiment - The Peanut Gallery. Vďaka nemu si môžete nahrať svoj ​​vlastný text do krátkeho nemého filmu a ten potom zdieľať s priateľmi. Chce to len dobrý nápad, potom zapnúť mikrofón, správne všetko načasovať a môžete pobaviť napríklad svojich kolegov v práci. Tento experiment funguje vďaka aplikácii Web Speech API, ktorá prepisuje hlasové výstupy do slov a viet. Titulkovať nemé filmy tak môžete vo viac ako 30 jazykoch. Služba je dostupná pre všetkých používateľov Google Chrome verzie 25 a vyššej.







Google Keep - jednoduchšie to už nejde
Google Keep je naša nová aplikácia, ktorá pomáha zapísať si kdekoľvek a kedykoľvek všetko, čo potrebujete. Môžete si jednoducho organizovať poznámky, zoznamy, ale aj fotky. Vďaka aplikácii Google Keep môžete akúkoľvek myšlienku okamžite zachytiť a následne k nej mať neobmedzený prístup cez všetky zariadenia, ktoré používate. Ak neradi píšete alebo sa práve nachádzate v situácii, kedy je ťukanie do telefónu nemysliteľné, môžete zaznamenávať jednoducho hlasom, aplikácia sama potom hlasový záznam prevedie do textovej podoby. Aplikácia je prepojená s cloudom, takže všetky poznámky si môžete prezrieť na zariadení, ktoré máte práve po ruke, ako aj na svojom počítači. Dostupná je zadarmo na Google Play.






Street View z najvyšších vrcholov sveta 
Niet nad krásne výhľady, obzvlášť tie z najvyšších vrcholov sveta. Predstavujeme vám nové Street View fotografie, vďaka ktorým sa teraz na Mapách Google môžete rozhliadnuť z najvyšších hôr. Virtuálne sa môžete pozrieť na vrchol Aconcagua v južnej Amerike, africké Kilimandžáro, na horu Elbrus v Európe alebo vyraziť do základného tábora na Mount Everest. Viac na oficiálnom blogu.







Klávesové skratky v Google+ Hangoute
V Google+ Hangoutoch je možné po novom využívať klávesové skratky. Skvelý nástroj pre všetkých, ktorí nemôžu alebo nechcú používať myš počas video chatu. Napríklad stíšiť mikrofón sa teraz dá jednoducho iba použitím klávesovej skratky Ctrl + D (pre PC) alebo Command + D (pre Mac), začať chatovať môžete pomocou skratky Ctrl + B (PC) alebo Command + B (Mac). Chcete mať celý zoznam klávesových skratiek ako na dlani? V tom prípade stačí počas Hangoutu napísať "?", Alebo si ich vyhľadať na tejto stránke.




Google+ aplikácia pre Android a iOS

Novú verziu aplikácie sociálnej nadstavby G+ si môžete stiahnuť v  Google Play (v3.6) alebo v  App Store (v4.3). Aplikácia používateľom naprieč platformami ponúkne hneď niekoľko noviniek v 4 hlavných oblastiach: fotky, profil, komunity a príspevky. Fotky si napríklad môžete jednoducho filtrovať a upravovať priamo v samotnej aplikácii pre iPhone. Môžete ich jednoducho otočiť a orezať, upraviť použitím filtra, pridať sýtosť, zosvetliť alebo naopak zvýšiť kontrast. V aplikácii pre Android môžete tiež zadať miesto, kde sa práve nachádzate a vybrať si kruhy priateľov, s ktorými by ste túto informáciu najradšej zdieľali. Vylepšili sme tiež správu komunít. Viac informácií nájdete na oficiálnom blogu.



Z dielne Slovenského Googlu
Hlasovanie o TOP 3 „Slovenské Street View tipy“
V rámci celoročného programu „Google na slovenskú nôtu“ ste mohli hlasovať za tie najkrajšie historické, kultúrne či prírodné lokality na Slovensku, ktoré by ste chceli vidieť na mape Street View. Na základe vašich tipov a v spolupráci s odborníkmi zo Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) sme vybrali desať finalistov, za ktorých ste mohli hlasovať do konca marca na stránke tipy.naslovenskunotu.sk. Do Street View budú napokon zaradené 3 lokality s najvyšším počtom hlasov - Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad.



TOP 10 Street View tipov:
1. Bardejov
2. Betliar
3. Bojnický zámok
4. Čičmany   
5. Kalvária Banská Štiavnica
6. Oravský hrad
7. Slovenský raj
8. Spišský hrad
9. Vlkolínec
10.Vysoké Tatry (vrátane Lomnického štítu a Kriváňa)

Vysielaný Hangout: vznikla Slovenská Aliancia pre internetovú ekonomiku
Spoločnosti Google, Eset a Neulogy predstavili spoločnú iniciatívu na podporu internetovej ekonomiky na Slovensku - Slovenskú alianciu pre internetovú ekonomiku (www.sapie.sk), prostredníctvom vôbec prvého Vysielaného Hangoutu na našej Google+ stránke, v rámci ktorého Rasťo Kulich z Googlu vyjadril presvedčenie, že Slovensko má reálnu šancu stať sa malým Sillicon Valley strednej Európy. Zmyslom aliancie SAPIE je vytvoriť platformu pre spoluprácu, ktorá prepojí domácich i zahraničných internetových hráčov, exportérov technológií, neziskové organizácie i akademickú obec. Aktivity a projekty aliancie sa budú zameriavať na podporu technických odborov a podnikateľského ducha na univerzitách ako aj  podporu rozvoja ekosystému startupov a prostredia pre realizáciu nových nápadov a v neposlenom rade vzdelávanie, technologickú a marketingovú podporu malých, stredných i veľkých firiem pre zvýšenie kvality e-commerce na lokálnom trhu a najmä pri exporte. Prvou iniciatívou aliancie je spustenie novej online platformy pre rozvoj prostredia startupov v spolupráci s TheSpot.sk, ktorá má za cieľ prepojiť komunitu startupistov, investorov a skúsených mentorov na celom Slovensku.

Tip pre média

Online hlasovanie verejnosti o Novinársku cenu 2012
Každý hlas môže rozhodnúť o víťazovi Novinárskej ceny 2012. Online Hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti pripravili Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation a Nadace Open Society Fund Praha v spolupráci s Googlom v Českej republike a na Slovensku. Hlasovať môže každý na stránke hlasovanie.novinarskacena.sk do 17. apríla 2013. Ľudia môžu vyberať z desiatich novinárskych príspevkov zo všetkých printových a elektronických kategórií.



Najväčší skokani na slovenskom Googli v marci 2013

  1. nový pápež
  2. monitor 2013
  3. oto 2013
  4. maturita 2013
  5. rtvs koncesionárske poplatky
  6. habemus papam
  7. konkláve
  8. veľkonočné prázdniny
  9. Miss Slovensko 2013
  10. harlem shake

Najvyhľadávanejšie so slovom “kniha” na slovenskom Googli v marci 2013 (“mesiaci knihy”)

  1. pozemková kniha
  2. kniha robin hood
  3. kniha jázd
  4. gorila kniha
  5. kniha džunglí
  6. guinessova kniha rekordov
  7. pokladničná kniha
  8. tá druhá kniha
  9. kniha.sk
  10. kuchárska kniha

Menovky: ,