Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Googlí „jún“ v novinárskej kocke

Zo sveta Google



Zahrajte si ľadový hokej v Google Chrome
Zamierte a pošlite žltú kocku priamo do brány! V júni sme predstavili nový Chrome experiment Cube Slam, ktorý testuje nielen váš postreh. Ide o variáciu obľúbeného ľadového hokeja. Loptička v podobe kocky sa pohybuje po hracom poli a hráč musí byť dostatočne rýchly na to, aby ho odrazil späť súperovi. Cube Slam využíva najnovšie technológie WebRTC. Ak si hru nainštalujete, môžete korčuľovať po ľadovej ploche aj offline. Viac na cubeslam.com.




Efektívnejšia správa Google+ stránky
Administrátorov Google+ stránok určite poteší nová záložka “Informačný panel”, ktorá ich správu ešte viac uľahčí. Záložka ponúka možnosť aktualizovať kontaktné údaje naraz nielen pre Google+, ale aj pre Mapy a Vyhľadávač, zároveň tu môžete založiť aj Hangout. Umožňuje tiež správu upozornení pre administrátorov. Informačný panel môže používateľ začať používať ihneď, stačí byť prihlásený na Google+ stránke.




Ďalšie Special Collects na Mapách Google
Vydajte sa na prieskum nových miest na Mapách Google, objavte galériu Special Collects, ktorú sme rozšírili o viac než tisíc nových miest a destinácií. Jednoduchým kliknutím sa ocitnete napríklad pri katedrále v Seville, singapurskej ZOO alebo na ďalších zaujímavých miestach v Európe, Ázii, Latinskej Amerike, USA a Kanade. Viac informácií nájdete na oficiálnom blogu.






Projekt Loon: Internetový signál pre všetkých
Po samoriadiacich autách a Google Glass prišiel Google(x) tím s ďalšou experimentálnou technológiou. Ide o balóny vypustené do stratosféry, ktoré prenášajú internetový signál. Cieľom projektu je sprístupniť internetové pripojenie ľuďom po celom svete, a to aj v ťažko dostupných oblastiach, ako sú napríklad ostrovy a hory. Pre dvoch z troch používateľov je totiž rýchle a cenovo prijateľné pripojenie na internet stále nedostupné. Experiment, ktorý začal na Novom Zélande, môžete sledovať na Google+ stránke Project Loon, viac sa dočítate aj na oficiálnom blogu.





Street View: Pohľad z najvyššej budovy sveta
Pomocou najnovších Street View technológií sme nasnímali interiéry a exteriéry najvyššej budovy sveta Burj Khalifa (828 m) v Dubaji. Z pohodlia domova si tak môžete virtuálne pozrieť nielen verejne prístupné miesta, ale aj zábery zo závesných plošín určených na umývanie okien. Ide o vôbec prvý Street View projekt z arabského sveta. Okrem úžasnej vyhliadky zo 124. poschodia vo výške cez pol kilometra, sa môžete tiež pozrieť na najvyššie položený bazén sveta, ktorý sa nachádza na 76. poschodí. Svoju prehliadku môžete začať tu. Viac informácií nájdete na oficiálnom blogu.




Z dielne slovenského Googlu


Slováci medzi svetovou špičkou v medzinárodnej súťaži mladých vedcov Google Science Fair
Dvom mladým vedeckým talentom zo Slovenska sa podarilo prebojovať medzi 90 najlepších v prestížnej vedeckej súťaže Google Science Fair 2013, ktorej hlavnou myšlienkou tento rok je “Tvoja šanca zmeniť svet”. Súťaž pre študentov vo veku 13-18 rokov organizuje Google v spolupráci s organizáciami CERN, The LEGO Group, National Geographic a Scientific American. Dvaja študenti Gymnázia svätého Tomáša Akvinského v Košiciach, Martin Liščinský a Michal Géci, ako jediní zástupcovia Slovenska uspeli so svojim fyzikálnym projektom „Termodynamické vlastnosti dvojdimenzionálnych systémov malých magnetov“, v konkurencii mladých vedcov z celého sveta.




Hangout s jedným z najvýznamnejších venture kapitalistov v Izraeli
Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Tel Avive v spolupráci so spoločnosťou Neulogy a Slovenskou alianciou pre internetovú ekonomiku (SAPIE) zorganizovalo prostredníctvom Hangouts On Air videokonferenciu s jedným z najvýznamnejších venture kapitalistov v Izraeli, Jonathanom Medvedom. Hangout s názvom „Innovators Connect“ s Jonom Medvedom sa naživo vyslielal na Google+ stránke Slovak Embassy in Tel Aviv. Videokonferenciu bolo možné sledovať aj v priestoroch partnerských inkubátorov v Bratislave (The Spot, Connect), Žiline (VTP) a v Košiciach (Eastcubator). Videozáznam s diskusie si môžete pozrieť na YouTube.


Skokani a rebríčky
Počas júna vyhľadávali požívatelia na internete informácie v súvislosti s povodňami, ktoré okrem Slovenska trápili takmer celú strednú Európu. Do prvej trojky najväčších skokanov sa okrem povodní dostal aj najslávnejší tenisový turnaj na svete - Wimbledon. V súvislosti s hlavnou júnovou témou vám prinášame aj rebríček najvyhľadávanejších výrazov so slovom “povodne”.


Najväčší skokani na slovenskom Googli za jún 2013
  1. povodne Praha
  2. Wimbledon 2013
  3. povodne 2013
  4. Carat Tuning 2013
  5. Viamo
  6. iOS
  7. Perla Orientu
  8. Senecké leto 2013
  9. Nákupné maniačky
  10. dovolenkovanie Markíza


Najvyhľadávanejšie so slovom “povodne” na slovenskom Googli za jún 2013
  1. povodne 2013
  2. povodne Praha
  3. povodne Bratislava
  4. povodne Dunaj
  5. povodne na Slovensku
  6. povodne v Čechách
  7. povodne online
  8. Rakúsko povodne
  9. povodne v Nemecku
  10. povodne v Rakúsku



Tip pre médiá


Tlač formulára z Disku Google
Rýchle prieskumy alebo ankety môžu byť často spestrením článkov. Už nemusíte tráviť dlhé chvíle ich prípravou. S Formulárom Google (http://www.google.com/intl/sk/drive/apps.html) zvládnete anketu alebo vlastný miniprieskum ľahko a rýchlo. Anketový formulár potom môžete odoslať online alebo si ho vytlačiť. Vďaka aktualizácii bude tlačená forma ešte prehľadnejšia, každá otázka sa totiž pri tlači naformátuje tak, aby ju ľudia mohli ľahko vyplniť aj na papieri. Skúste to.

Menovky: ,