Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Poznáme nominácie na YouTube Music Awards

Hlasovanie otvorené pre fanúšikov z celého sveta




Multimediálna platforma YouTube dnes oznámila nominácie na historicky prvé hudobné ceny YouTube Music Awards. Fanúšikovia z celého sveta môžu hlasovať za svojich favoritov na stránke youtube.com/musicawards a to v šiestich kategóriách vrátane Videa roka, Umelca roka a Fenoménu YouTubu. YouTube Music Awards vyvrcholia v nedeľu 3. novembra slávnostným odovzdávaním cien v New Yorku spojeného so živými vystúpeniami.

Na YouTube Music Awards vystúpia rôzni umelci, ktorých rady sa na YouTube neustále rozrastajú. Popri hudobných hviezdach, akými sú Eminem, Lady Gaga, Arcade Fire s živou show a senzácie YouTubu Lindsey Stirling a CDZA, sa predstaví aj Avicii, M.I.A., Earl Sweatshirt alebo Tyler the Creator. Večerom bude sprevádzať herec a muzikant Jason Schwartzman spolu s komikom a muzikantom Reggiem Wattsom. Partnerom večera je Kia Motors Corporation.

Od dnešného dňa môžu fanúšikovia z celého sveta hlasovať za svojich hudobných favoritov na youtube.com/musicawards. Stačí navštíviť stránku s nomináciami alebo zadať výraz "YTMA" do YouTube vyhľadávača a následne video svojho favorita nazdieľať na Google+, Twitteri alebo Facebooku.

Nominácie boli zostavené na základe údajov YouTube za posledných 12 mesiacov. Ide o umelcov alebo videoklipy, o ktoré fanúšikovia z celého sveta prejavili najväčší záujem podľa počtu vzhliadnutí, lajkov, zdieľania a komentárov a tiež odberu kanálov.



Kategórie a nominanti na prvý ročník YouTube Music Awards:

Kategória Video roka (Video of the Year)
(ocenenie najobľúbenejších hudobných videí podľa najväčšieho záujmu používateľov YouTube za posledný rok)


Kategória Umelec roka (Artist of the Year)
(umelec, ktorý sa stal hviezdou vďaka najväčšiemu počtu prehratí, zdieľaní, lajkov a tiež odberu kanála YouTube fanúšikmi)


Kategória Odozva roka (Response of the Year)
(najlepší fanúšikovský remix, paródia alebo reakcia na video, ktoré boli vybrané z neoficiálnych fanúšikovských príspevkov založených na vzhliadnutí, zdieľaní a ďalších aktivitách)


Kategória Fenomén YouTube (YouTube Phenomenon)
(cena pre video, ktoré vďaka používateľom YouTube obehlo celý svet a vytvorilo najdlhšiu reťazovú reakciu ohlasov fanúšikov)


Kategória Skokan YouTube (YouTube Breakthrough)
(umelec, ktorý sa stal najväčším skokanom – nominácia predstavuje video, ktoré malo najväčší nárast v sledovanosti a najviac odberateľov)


Kategória Inovácie (Innovation)
(kategória, do ktorej boli panelom medzinárodných hudobníkov a umelcov vybrané najviac kreatívne a inovatívne videá na YouTube)

Pred samotným oficiálnym vyhlásením budú cez YouTube do celého sveta vysielané živé prenosy zo Soulu, Tokia, Moskvy, Londýna a Ria, ktoré vyvrcholia slávnostným udeľovaním cien z Pier 36 v New Yorku. Show začne 3. novembra, pričom fanúšikovia ju môžu sledovať aj online na youtube.com/YouTube.

Viac informácií nájdete na youtube.com/musicawards.



Aktuálne štatistiky YouTube

Menovky: ,