Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Googlí „november“ v novinárskej kocke


.

Zo sveta Google

Hobití Chrome experiment
Nový Chrome experiment “Cesta do Stredozeme”, inšpirovaný druhým filmovým pokračovaním ságy o Hobitovi, vás prostredníctvom interaktívnej mapy zavedie do fantazijného sveta J.R.R. Tolkiena plného hobitov, trpaslíkov či elfov. Projekt vznikol v spolupráci so spoločnosťami Warner Bros., MGM, and New Line Cinema. Na “Ceste do Stredozeme” môžete vďaka najmodernejším webovým technológiám virtuálne navštíviť 6 lokalít známych z filmu a vžiť sa do kože jeho hlavných protagonistov. Celé dobrodružstvo sa začína na prekrásnej interaktívnej mape Stredozeme



Virtuálna prechádzka romantickými Benátkami
Rozšírili sme službu Street View a to o jedno z najromantickejších miest sveta, historické centrum talianskeho mesta Benátky. Mesto doslova postavené na vode, plné úzkych uličiek a vodných kanálov, nebolo možné nasnímať pre Street View pomocou auta či trojkolky a preto sme využili batoh Trekker. Náš tím s Trekkerom na chrbte prešiel mesto krížom-krážom. Pešo sme prešli viac ako 400 km a takmer 200 km sme sa plavili, a aj preto si teraz môžete vychutnať zážitok virtuálnej prechádzky, či plavbu v gondole priamo na vašom počítači.


Prílohy v Gmaili sa už dohovoria s Diskom Google
Otváranie vašich emailových príloh v Gmaili je teraz ešte jednoduchšie. Už nie je nevyhnutné každú prílohu stiahnuť do počítača a hľadať vhodný nástroj na jej otvorenie. Tento krok používatelia Gmailu už nemusia riešiť, priniesli sme im možnosť otvoriť si prílohy priamo cez Disk Google, čo je omnoho jednoduchšie a rýchlejšie. Prílohu je možné si uložiť aj priamo na Disk Google a tak ju mať k dispozícii kedykoľvek a navyše sa tak dajú emailové prílohy zobrazovať na akomkoľvek zariadení, či už na počítači, inteligentnom telefóne alebo tablete.  Po novom, ak otvoríte email s prílohou, uvidíte pod textom emailu aj jej náhľad, napríklad obrázok, tabuľku alebo PDF dokument.


Služba Helpouts ponúka pomoc od odborníkov cez Hangouty
Ak potrebujete pomôcť poradiť ako spraviť niečo na počítači, alebo sa len chcete naučiť niečo nové, riešenie nebolo nikdy tak blízko ako teraz. So službou Helpouts sú odborníci z najrôznejších oblastí vzdialení doslova len na jeden klik myšou. Služba Helpouts umožňuje úplne nový spôsob ako poskytovať rady cez živý videohovor, či už hľadáte kurz programovania alebo trénera jogy. Svojho pomocníka si môžete vybrať na základe jeho kvalifikácie, ceny, či hodnotenia ostatných používateľov. Služba je v súčasnosti dostupná v angličtine.


Relevantné konverzácie v YouTube

Uviedli sme vylepšené komentáre na našej populárnej video službe YouTube. Po novom sa v komentároch zobrazujú ako prvé tie najlepšie príspevky, ktoré sú pre používateľa relevantné. Ako prvé sa zobrazia príspevky od tvorcov videí a tiež od ľudí z kruhov na Google+. Taktiež sme pridali možnosť vytvárať verejné ako aj súkromné príspevky do diskusie podobne ako je tomu na Google+. Okrem toho sa konverzácie spájajú do vláken a tak ich je možné jednoduchšie sledovať. Pre tvorcov obsahu sú dostupné nové užitočné nástroje na správu konverzácií a príspevkov.



Ešte užitočnejšie Google Mapy
Ešte viac sme vylepšili nové Google Mapy. Nová funkcia Earth Tours umožňuje používateľom vytvárať virtuálne prehliadky so sprievodcom. Pomocou mapy tak vytvoríte príbeh, do ktorého môžete vkladať text, obrázky a tiež hovorené slovo a pridávať zaujímavé vizuálne efekty. Pre seba a svojich známych tak môžete jednoducho vytvoriť virtuálnu prechádzku po vašich obľúbených destináciách. Tiež sme do nových máp pridali obľúbeného panáčika Pegmana, vďaka ktorému si opäť jednoduchšie zobrazíte Mapy na úrovni ulíc a veľa ďalších vylepšení.



Tip pre médiá


Už teraz médiá využívajú najrôznejšie nástroje Google, aby svojim čitateľom, poslucháčom, či divákom priniesli tie najaktuálnejšie informácie. Aby mohli médiá prinášať správy ešte v atraktívnejšej forme, pripravili sme stránku Google Media Tools (stránka je v anglickom jazyku), ktorá spája všetky užitočné Google nástroje pre médiá pod jednou strechou. Na stránke tak môžete nájsť rôzne tipy a triky, návody a príklady, ako využiť rôzne Google technológie pri hľadaní informačných zdrojov, publikovaní, či vizualizácii a tak jednoducho oživiť spravodajský obsah.  



Skokani a rebríčky

Najväčší skokani na slovenskom Googli v novembri 2013
(Skokani: slová, o ktoré za určité obdobie najviac vzrástol záujem)

  1. Rytmus havaroval
  2. voľby VUC
  3. Jim Jones
  4. Voľby 2013
  5. Kameňák 4
  6. Marián Kotleba
  7. Nexus 5
  8. Vyvolení Dom Snov
  9. Spievankovo 4
  10. Voľná telka

Najvyhľadávanejšie so slovom “vianočný” na slovenskom Googli v novembri 2013

  1. Vianočný bazár
  2. Vianočný stromček
  3. Vianočný darček
  4. Vianočný kamión
  5. Vianočný obrus
  6. Vianočný punč
  7. Vianočný sobík
  8. vianočný príspevok
  9. Vianočný pozdrav
  10. Vianočný kaktus

Menovky: ,