Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Google má novú posilu pre vzťahy s agentúrami v Čechách a na Slovensku

Na pozíciu riaditeľky pre agentúrny sektor (Head of Agency) pre český a slovenský trh nastúpila Vanda Wolfová. Posilní obchodné tímy Googlu v oboch krajinách, v rámci ktorých sa zameria na tvorbu obchodnej stratégie a ďalší rozvoj vzťahov s agentúrami.

Vanda Wolfová je absolventkou Fakulty sociálnych vied Karlovej univerzity v Prahe. Pracovnú kariéru odštartovala ako novinárka a potom tlačová hovorkyňa Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.

Bola prvým českým zamestnancom globálnej marketingovej firmy Ogilvy, spoluzakladala miestnu pobočku a v roku 1994 sa stala generálnou riaditeľkou českej pobočky Ogilvy Focus (PR a lobbying). Pomáhala viacerým medzinárodným firmám pri vstupe na český trh a zároveň spoluvytvárala silné české značky.

V Ogilvy pôsobila 22 rokov, posledných 6 rokov zastávala pozíciu regionálnej riaditeľky Ogilvy One v Paríži ako jediná žena v európskom vedení firmy. 3 roky bola aj viceprezidentkou Asociácie Public Relations agentúr v Českej republike (APRA).

Vanda Wolfová je uznávanou lektorkou v oblasti marketingu, v súčasnosti publikuje odborné materiály v českých i zahraničných periodikách a zúčastňuje sa mnohých medzinárodných konferencií. Venuje sa tiež rôznym formám profesného mentorovania žien.

V roku 2000 ju v Čechách vyhlásili za Ženu roka a v roku 2013 ju české Hospodářské noviny zaradili do výberu najúspešnejších českých žien pôsobiacich v zahraničí. Režisérka Věra Chytilová o Vande Wolfovej natočila dokument v rámci seriálu GEN.

Vanda hovorí po anglicky, francúzsky a rusky a v minulosti žila a pracovala v USA, Anglicku, Rusku, Indii, Francúzsku, Číne a Taliansku. V súčasnej dobe žije v Bratislave, kde s manželom Richardom Müllerom vychováva svojho syna Markusa.

Vanda rada číta, počúva hudbu a pozerá sa na kvalitné filmy a divadelné hry. Najradšej však trávi čas so svojou rodinou a blízkymi priateľmi.

Menovky: ,