Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Hudba Google Play dorazila na Slovensko

Multimediálna platforma Google Play je dnešným dňom na Slovensku obohatená o hudobný obsah. Vďaka novej službe Hudba Google Play získajú slovenskí používatelia prístup k miliónom piesní od najväčších svetových i slovenských interpretov a hudobných vydavateľstiev. Takisto majú možnosť si v rámci služby uložiť až 20 000 vlastných skladieb online a mať k nim prístup zo svojich mobilných zariadení. Neobmedzený prístup k hudbe si môžu používatelia predplatiť prostredníctvom služby Hudba Google Play Naplno, ktorú môžu prvý mesiac vyskúšať úplne zadarmo.

Slovensko je ďalšou z krajín, kde Google spúšťa plnohodnotnú službu Hudba Google Play (www.google.com/play/music). Používateľom prináša 3 kľúčové funkcie. Hlavnou súčasťou služby je internetový obchod Google Play, ktorý ponúka viac ako 20 miliónov piesní z celého sveta. Používatelia tak majú možnosť vyberať a nakupovať svoje obľúbené skladby alebo celé albumy a pridávať si ich do svojej online hudobnej knižnice.

„Sme nadšení, že dnes môžeme používateľom sprístupniť Hudbu Google Play a to so všetkými dostupnými funkciami. Oddnes si môže každý nezáväzne vyskúšať čaro neobmedzeného prístupu k hudbe vrátane bohatého katalógu slovenských a českých interpretov,” hovorí Michal Zachar, marketingový manažér Googlu, a dodáva: „Verím, že službu vďaka atraktívne nastaveným podmienkam ocenia všetci milovníci hudby.”

Súčasťou ponuky je väčšina populárnej slovenskej hudobnej produkcie od známych aj menej známych interpretov vrátane skupiny Desmod, Horkýže Slíže, Richarda Müllera, Katky Knechtovej, Zuzany Smatanovej, Jany Kirschner, Majka Spirita a mnohých ďalších.

„Hudba je pre mňa najsilnejšou formou komunikácie, otvára moje srdce ľuďom a svetu a vyjadruje aj moje emócie, či životné postoje. Vďaka novým technológiám a inováciám je možné hudbu šíriť rôznymi spôsobmi a aj preto vítam možnosť komunikovať s fanúšikmi cez novú službu Hudba Google Play. Na svoje si určite prídu aj tvoriví ľudia, ktorí hudbou žijú a chcú sa s ňou podeliť,“ hovorí Katka Knechtová, slovenská speváčka.


Používatelia môžu oddnes tiež využiť neobmedzený prístup k miliónom skladieb a hudobných albumov pod názvom Hudba Google Play Naplno. V rámci služby Naplno možno vytvárať interaktívne playlisty (tzv. rádiá) podľa vybranej skladby alebo interpreta, ľubovoľne dopĺňať a vymazávať pesničky zo zoznamu. Tiež je možné prezerať si odporúčania hudobných expertov, vyhľadávať skladby podľa žánru a pomocou funkcie „Okamžité počúvanie” si zapnúť hudbu, ktorú používateľom služba ponúkne na základe ich obľúbených skladieb.

Mesačné predplatné pre službu Naplno je stanovené na 5,49 EUR/mesačne, pričom do 30. apríla môže ktokoľvek využiť zvýhodnenú ponuku a získať predplatné za 4,49 EUR/mesačne. Navyše, prvých 30 dní využívania služby je pre všetkých nových používateľov bezplatné, aby si službu mohli nezáväzne vyskúšať.

Treťou kľúčovou funkciou služby je možnosť využívať ju ako úložisko a nakombinovať vytvorenú knižnicu s vlastnou hudbou. V rámci služby je možné nahrať svoju súkromnú hudobnú zbierku v rozsahu až 20 tisíc skladieb, uložiť si ju zadarmo v cloude a mať k nej prístup zo svojich zariadení.


 Okrem hudobných vydavateľstiev prináša Hudba Google Play výhody aj stovkám miestnych nezávislých interpretov a menším hudobným firmám. Umelci môžu prostredníctvom platformy Google Play Artist Hub predávať svoju hudbu priamo svojim fanúšikom. Jednoducho si vytvoria profil, nahrajú súbory s hudbou, nastavia si cenu a predávajú. Súčasťou služby je aj štandardné zabezpečenie ochrany autorských práv.

Hudba Google Play je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS v online obchode Google Play a v Apple Store a cez webové rozhranie play.google.com. Zvolený album a playlisty piesní si používatelia môžu označiť a mať ich k dispozícii, aj keď sú offline (bez pripojenia na internet). Zakúpenú hudbu na Google Play možno tiež stiahnuť vo formáte MP3 do počítača alebo do svojej iTunes knižnice.

Viac informácii o novej službe Hudba Google Play nájdete na http://play.google.com/intl/ALL_sk/about/music/ alebo priamo na play.google.com.

Aktuálne štatistiky Google Play


Menovky: ,