Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Googlí „marec“ v novinárskej kocke

Zo sveta Google



Doodle inšpirovaný ženami z celého sveta
V marci sme oslávili Medzinárodný deň žien ďalším Doodlom, teda špeciálne upraveným logom na domovskej stránke vyhľadávača google.sk, ktorý mal tentokrát podobu krátkeho videa. Sviatok je príležitosťou pripomenúť si nielen významné ženské osobnosti, ale tiež dôležitosť rovnoprávnosti žien na celom svete. Vo videu sa objavila napríklad Litovská prezidentka Dalia Grybauskaité, americká novelistka Toni Morrison, alebo Jake Feinler, vedkyňa pracujúca v oblasti informačných technológií.






Pocta ženám v zbierkach Kultúrneho inštitútu
Okrem spomínaného Doodlu sme na Medzinárodný deň žien predstavili tiež 18 nových zbierok Kultúrneho inštitútu. Celá zbierka s názvom Ženy v kultúre predstavuje exponáty, ktoré rozprávajú príbehy známych i menej známych žien a vypovedajú o ich prínose svetu. Nájdeme medzi nimi príbeh a obrazy maliarky Fridy Khalo, zbierky múzea Dolores Olmedo alebo múzea v Detroite, unikátnu Washingtonskú zbierku National Museum of Women in the Arts, ktorá obsahuje výhradne umelkyne, výstavu o hnutí sufražetiek v Anglicku alebo príbeh Anny Frankovej. Táto obsiahla online výstava detailne odkrýva fascinujúcu cestu a premenu žien počas histórie.





Navýšte si kapacitu svojho Disku Google
Už dva roky si môžete ukladať svoje súbory na virtuálny Disk Google, či už sú to fotografie, ktoré si chcete archivovať, texty či rozpísané romány, na ktorých pracujete alebo napríklad prezentácie, ktoré práve spoluvytvárame s kolegami. Od tohto mesiaca si navyše môžete navýšiť kapacitu svojho disku na 100 GB, 1 TB alebo 10TB a zaplatiť za úložištko menej. Nezabudnite, že 15 GB disku ostáva stále zadarmo a ľahko dostupné odkiaľkoľvek a zo všetkých zariadení.






Doodle na jarnú rovnodennosť

Aj keď meteorologická jar začína už 1. marca, astrologická jar sa počíta, až keď je deň rovnako dlhý ako noc. Tohtoročný prvý jarný deň 20. marca bol teplý a padlo dokonca aj niekoľko teplotných rekordov. My sme k tomuto dátumu pripravili ďalší, tentokrát kvitnúci interaktívny Doodle, ktorý oslavuje jarnú rovnodennosť.






Nové doplnky na Disk Google
Okrem nižších cien za rozšírenú kapacitu Disku Google sme pre užívateľov pripravili aj užitočné funkcie, ktoré im pomôžu s prácou aj zábavou v dokumentoch alebo tabuľkových kalkulátoroch. Stačí si hore otvoriť “Doplnky” (Add-ons) a pridať si potrebné vylepšenia, aby sa vaše dokumenty a súbory lepšie upravovali. Nanovo si môžete napríklad vytlačiť adresné štítky, pridať nové písma, vložiť citácie do seminárky alebo eseje aj s diagramom.





25. výročie slobodného internetu
Tento mesiac sme tiež oslávili 25. výročie spustenia internetu. Pripojte sa spolu s nami k viac ako 3 miliónom ľudí z celého sveta, ktorí bojujú za slobodný a otvorený internet pre všetkých. Ak zdieľate hodnoty ako slobodná účasť, sloboda prejavu a ochrana pred neoprávneným narušovaním súkromia, zapojte sa aj vy a zdieľajte tieto hodnoty ďalej.







Z dieľne slovenského Googlu


Hudba Google Play dorazila na Slovensko
Google na Slovensku uviedol plnohodnotnú službu Hudba Google Play. Používateľom prináša 3 kľúčové funkcie. Hlavnou súčasťou služby je internetový obchod Google Play, ktorý ponúka viac ako 20 miliónov piesní z celého sveta. Používatelia môžu  tiež využiť neobmedzený prístup k miliónom skladieb a hudobných albumov pod názvom Hudba Google Play Naplno. Treťou kľúčovou funkciou služby je možnosť využívať ju ako úložisko pre vlastnú hudobnú knižnicou až 20 tisíc vlastných skladieb. Prvých 30 dní využívania služby je pre všetkých nových používateľov bezplatné, aby si službu mohli nezáväzne vyskúšať. Hudba Google Play je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS v online obchode Google Play a v Apple Store a cez webové rozhranie play.google.com.



Skokani a rebríčky


Najväčší skokani na slovenskom Googli v marci 2014


  1. voľby prezidenta 2014
  2. voľby 2014
  3. maturita 2014
  4. Oscar 2014
  5. Coneco 2014
  6. voľby 2014
  7. OTO 2014
  8. Miss Slovensko 2014
  9. daňové priznanie 2014
  10. F1 2014



Najvyhľadávanejšie so slovom “prezident” na slovenskom Googli v marci 2014


  1. Fico prezident
  2. prezident 2014
  3. Kiska prezident
  4. Zverina prezident
  5. Kňažko prezident


Tip pre médiá



Google+ pre médiá


Google+ prináša mediálnym organizáciám nové spôsoby poskytovania obsahu divákom a čitateľom kdekoľvek na webe. Služba Google+ je platforma zameraná na obsah bez obmedzenia dĺžky príspevkov alebo komentárov. V porovnaní s ostatnými platformami sa tak môžete s divákmi a čitateľmi pustiť do hlbších konverzácií. Prostredníctvom stretnutí Hangouts tiež môžete uskutočniť interné schôdzky medzi pobočkami alebo vzdialený rozhovor s potenciálnymi hosťami relácie. Okrem toho svoju mediálnu značku môžete prepojiť so svojím online obsahom prostredníctvom značiek autorstva vo vyhľadávaní Google a tak sa vaše logo objaví aj priamo pri výsledkoch vyhľadávania Google.

Menovky: ,