Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Googlie „leto“ v novinárskej kocke



Zo sveta Google

Objavujte vodopády a gejzíry na Islande
Do Street View sme nasnímali špeciálnu zbierku najkrajších prírodných lokalít Islandu. Môžete tak objavovať nádherné islandské vodopády ako je Gullfoss na juhu ostrova, či najsilnejší vodopád v Európe Dettifoss, cez ktorý v letnom období pretečie každú sekundu až 140 kubických metrov vody. So Street View tiež môžete objavovať množstvo horúcich islandských gejzírov, vrátane slávneho gejzíru Strokkur, ktorý každých 5 až 10 minút, chrlí horúcu vodu, či rôzne ďalšie prírodné ale aj historické pamiatky na Islande.




Doodle Nelsona Mandelu
Minulý rok svet stratil jedného zo svojich najväčších vodcov, Nelsona Mandelu. Jeho odkaz žije ďalej a v deň jeho narodenín 18. júla sme oslávili jeho prínos k slobode pre juhoafrických ľudí a ľudským právam na celom svete. Animovaným Doodlom sme si pripomenuli 96. výročie jeho narodenia.




Google pre prácu (Google for Work)
Práca je miesto, kde trávime množstvo času a práve technológie nám môžu prácu pomôcť uľahčiť. Aj preto sme pred 10 rokmi začali ponúkať svoje populárne online služby aj pre podnikové použitie. Ako prvé to boli Vyhľadávanie a Gmail. Teraz sme tieto služby zahrňujúce aj Mapy Google, či našu cloudovú platformu zjednotili pod jednou strechou. „Google pre prácu“ tak zahŕňa všetky služby a funkcie Google pre použitie v biznis oblasti a už dnes milióny firiem po celom svete využívajú služby: Google Apps, Mapy, Vyhľadávanie, Chrome, Android, Cloudová platforma a ďalšie pre zefektívnenie svojho podnikania. Viac sa dozviete na oficiálnom Google blogu.



Svetový pohár vo futbale očami vyhľadávača
Určite najsledovanejším tohtoročným športovým podujatím na svete bol Svetový pohár vo futbale FIFA 2014. Víťaz je už známy všetkým. V online svete išlo o najvyhľadávanejšie podujatie v histórii Vyhľadávača Google. Až 2,2 miliardy vyhľadávaní bolo nejako prepojených práve s futbalovým šampionátom. Najvyhľadávanejším zápasom sa stalo Nemecko - Brazília, v prípade hráčov zaznamenal úspech najmä Luis Suarez, nešlo až tak o jeho futbalový výkon ako o jeho uhryznutie súpera. Do elitnej jedenástky v rámci vyhľadávania sa dostali okrem tých najzvučnejších ako Messi, Neymar, či Ronaldo aj také mená ako Arjen Robben (Holandsko), Sami Khedira (Nemecko) a Tim Howard (USA). Viac sa dozviete na oficiálnom Google blogu ako aj na stránke Trendov Google.



Gmail dostupný v ďalších 13 jazykoch
Email je neoddeliteľnou každodennou komunikáciou pre mnohých používateľov. Emailová služba Gmail od Googlu je už dostupná v 71 jazykoch 94 percentám internetovej populácie na svete. Z najnovších 13-tich jazykov pribudli napríklad kanadská francúzština, gruzínčina, mongolčina, laoština, či khmérčina. Viac sa dozviete na oficiálnom Google blogu.



Chrome experiment vesmírnej sondy ISEE-3
Medzinárodná vesmírna sonda na výskum Slnka ISEE-3 (International Sun/Earth Explorer 3 bola do vesmíru vypustená už v roku 1978 a odvtedy precestovala vesmírom miliardy kilometrov a skúmala Slnko a kométy. Teraz sa sonda ISEE-3 vracia späť k planéte Zem, kde jej chce komunita nadšencov určiť nový cieľ. Úžasnú cestu sondy ISEE-3 slnečnou sústavou si môžete vychutnať v novom interaktívnom Chrome experimente s názvom Vesmírna loď pre všetkých.





Google Ventures investuje v Európe do start-upov
Google vytvoril nový fond venture kapitálu s počiatočným objemom finančných prostriedkov vo výške 100 miliónov USD, aby pomohol podporiť novú generáciu európskych podnikateľov. Náš cieľ je jednoduchý: chceme investovať do najlepších ideí od najlepších európskych podnikateľov a pomôcť im tieto idei zrealizovať. Z nášho pohľadu majú európske start-upy obrovský potenciál, z tohto regiónu pochádzajú také služby ako SoundCloud, Spotify, či Supercell. Viac sa dozviete na oficiálnom Google blogu.




Z dielne slovenského Googlu

Virtuálna plavba po Dunaji na Street View
Google zachytil krásy rieky Dunaj pomocou Street View technológie. Špeciálna kamera upevnená na palube výletnej lode nafotila viac ako 170-kilometrový úsek Dunaja na Slovensku a celkovo nafotila úsek Dunaja od jeho delty v meste Cernavoda v Rumunsku až po Bratislavu. Projekt je pokračovaním programu „Google na Slovenskú nôtu“, ktorého cieľom je zachovanie a šírenie slovenskej kultúry, umenia a prírodných krás. Ide o svetovo prvé fotenie pre Street View prebiehajúce spoločne v šiestich krajinách. Viac informácií tu.




Tip pre média
Trendy na YouTube
Stránka YouTube trends dashboard prináša najnovšie štatistiky sledovanosti videí na YouTube. Môžete tu jednoducho objavovať tie najsledovanejšie a najzdielanejšie videá vo svete ako aj na Slovensku a to aj v rôznych vekových kategóriách.







Skokani a rebríčky


Najväčší skokani na slovenskom Googli v júli 2014

  1. Tour de France
  2. Sagan
  3. na huby
  4. UPC
  5. Invia
  6. last minute
  7. pocasie SME
  8. Pohoda
  9. cp vlaky
  10. Hydrotour

Najväčší skokani na slovenskom Googli v auguste 2014

  1. Feriha
  2. Robin Williams
  3. ebola
  4. Agrokomplex
  5. futbalnet
  6. cestovné poriadky
  7. Mountfield
  8. Deichmann
  9. cp vlaky
  10. hokej

Menovky: ,