Google

Tlačové centrum Google Slovensko

  1. O spoločnosti Google
  2. Tlačové centrum Google Slovensko
  3. Hlásenie o správach

Služba Správy Google už aj so slovenskými zdrojmi

Spoločnosť Google dnes spustila slovenskú verziu služby Správy Google. Odteraz môžu používatelia čítať najnovšie články z popredných spravodajských portálov a blogov v krajine. Služba im tiež umožňuje prispôsobiť si vlastné vydanie, a tým si prezerať tie články, ktoré ich zaujímajú.

Služba Správy Google je dostupná na internetovej stránke news.google.sk, alebo si ju môžu používatelia otvoriť pomocou aplikácie Správy a počasie Google na zariadeniach s operačným systémom Android (Obchod Play) alebo iOS (App Store). Služba je dostupná aj po kliknutí na možnosť Správy z ponuky v hornej lište vyhľadávača Google po zobrazení výsledkov vyhľadávania.

„Je jedno, odkiaľ používateľ pochádza či akým jazykom hovorí. Ľudia využívajú službu Správy Google, aby sa dočítali fakty, názory a pohľady na témy, ktoré ich zaujímajú. Veríme, že slovenská verzia pomôže sprostredkovať správy väčšiemu počtu Slovákov,“ hovorí Brian Kemler, Program Manager v spoločnosti Google.

Služba Správy Google je už dostupná v 45 krajinách a 37 jazykoch.


Poznámky pre vydavateľov
Cieľom služby Správy Google je podporiť autentický žurnalizmus a ponúknuť čitateľom rôznorodé pohľady na problém. Do výberu správ sa vôbec nezasahuje manuálne. Poradie správ sa určuje na základe niekoľkých faktorov:

Na to, aby boli publikácie zahrnuté v službe, musia spĺňať požiadavky stanovené v Centre pomoci. Tie publikácie, ktoré ich spĺňajú, môžu požiadať o priame zaradenie na stránke v Google News Publisher Center.

Služba Správy Google sa snaží zahrnúť tie spravodajské stránky, ktoré sú dôveryhodné, seriózne a ktoré sa neustále snažia vylepšiť kvalitu svojich vydaní. Cieľom je poskytnúť kvalitný obsah z rozličných zdrojov, a to vrátane najznámejších spravodajských portálov a blogov. V prípade, že používateľ narazí na problém v službe Správy Google, môže kontaktovať Google News Publisher Center.

Menovky: ,